fbpx
Comunicare nonviolenta
Video

Cinci situatii dificile

7 Lecții Easy

Despre acest curs

Probabil v-ați întrebat cum să folosiți comunicarea nonviolentă în situații de viață reale, cum ar fi când cineva ridică tonul. Și am văzut de multe ori greșeala prin care se evită acest fel de persoane sau de situații, din convingerea că nu are rost să te cerți cu ”proști”. Dar ce te faci când nu ai cum să ”scapi” de aceea persoană, gen e șefa sau tata? Iar să înghiți mai departe nu mai e suportabil? Acest mini-curs online dorește să te ghideze în cinci situații sociale dificile încât să ajungi să te înțelegi cu toată lumea.

Learn more

Structura cursului

Introducere

În acest video introductiv o să descriu pe scurt care e motivația acestui curs, ce va fi în fiecare episod și mai ales cu ce te vei alege tu la finalul acestuia.

Cum reacționez la un mesaj dificil?

La început îți voi oferi un filtru de comunicare prin care să poți reacționa diferit, atunci când cineva ți se adresează cu un mesaj dificil.  

Apoi o să îți ofer câteva exemple de reacții alternative folosind acest filtru, iar la final o să te invit să faci o provocare pe cont propriu. 

Ce sa faci cu un NU?

În acest episod ne vom uita la cuvântul NU din mai multe perspective, cum ar fi ce efecte poate avea asupra ta sau a altor persoane și mai ales ce sa faci cu el, încât să fi convins că va fi primit cum ți-ai dorit. O să ne mai uităm și la câteva exemple alternative și la final o să te invit la o provocare pe cont propriu.

Ascultarea care conecteaza

În acest episod am să provoc câteva din prejudecățile despre ascultare pe care le-am avut și care mi se păreau normale pentru că așa făcea toată lumea. Vei vedea câteva erori pe care poate și tu le comiți fără să îți dai seama sau să realizezi ce efect pot avea asupra unei persoane care vine și vrea să se deschidă. Apoi o să îți dau câteva sugestii cu ce să faci și ce să nu faci când vine vorba să asculți, iar la final o să îți dau o provocare pe cont propriu.

Alege onestitatea

În acest episod am te invit să alegi onestitatea în cât mai multe situații din viața ta. O să vedem că există o cale de mijloc între a-ți ține gura și a fi ”ce e în gușă și în căpușă”. Iar această cale de mijloc nu va fi nici pe departe vreun compromis a propriilor valori, ci va necesita doar curaj să o încerci.

La ce e buna furia?

În acest episod o să vezi adevărata sursă a furiei din viața ta, care e beneficiul major adus de această emoție puternică și mai ales ce să faci cu ea, altfel decât ai procedat până acum.

Bonus si concluzii

În acest video îți voi prezenta o tehnică de auto-empatie, care te va ajuta de fapt în orice situație dificilă social. E drept că această tehnică e mai mult de atât, și chiar aș pune-o la nivel de stil de viață. Dar asta e o alegere personală a fiecăruia dintre noi, dacă dorim să fim prezenți și conștienți de noi în fiecare moment. De aceea o să îți prezint aici strict partea de tehnică a auto-empatiei și cum te poate ajuta concret, iar partea filozofică o poți descoperi într-un alt context în care te voi invita la finalul acestui video.

Leave a comment

Comment as a guest:

Name * E-Mail *
Website
Pen