
Vino la evenimentul live
Ziua Nonviolenței
1 octombrie 2023
cluj-Napoca
Data & ore:
duminică, 1 oct 2023 / 1 - 7 PM
You missed out!
Agenda evenimentului (vezi mai jos detalii)
Despre Ziua Internațională a nonviolenței
Ziua Internațională a Nonviolenței, celebrează în fiecare an în data de 2 octombrie ziua de naștere a lui Mahatma Gandhi și mesajul său de pacea și nonviolență globală. E un moment ce ne invită să abordăm conflictele cu compasiune și să construim punți de înțelegere între oameni.
Cu această ocazie onorăm curajul oricărei persoane care se opune violenței cu soluții nonviolente, de la proteste la educație pentru nonviolență. Facem asta din convingerea că comunicarea și respectul reciproc duc la o lume mai bună.
Cu ce te vei alege din acest eveniment?
Înscriere
Evenimentul este unul gratuit.
Din motive de organizare vom anunța doar persoanele înscrise de locația exactă de desfășurare a evenimentului. Apăsă butonul de mai jos ”Îmi rezerv locul” și completează datele de contact cerute pentru a finaliza înscrierea ta.
Despre workshopurile oferite
1.30 - 3.00 PM = ”Copilul, oglinda copilului tău interior”
Vă invităm cu bucurie să participați la un workshop transformator, unde prin intermediul comunicării nonviolente vom vedea cum putem construi relații autentice și sănătoase cu copiii din jurul nostru. În cadrul acestui workshop, într-un spațiu de siguranță si compasiune, veți descoperi cum interacțiunile cu copiii vă pot reflecta propriile experiențe din copilărie și cum să le transformați în oportunități de învățare și creștere.
✅ Veți învăța cum să folosiți comportamentul copiilor voștri ca o oglindă pentru a vă conecta mai profund cu propriile emoții și nevoi.
✅ Veți afla cum să îndepliniți cea mai importantă nevoie a copilului, siguranța, și să construiți punți de conectare profundă de la inimă la inimă.
✅ Veți descoperiți puterea compasiunii și veți învăța să vă sprijiniți copiii și să vă respectați pe voi înșivă în acest proces minunat de creștere.
Nu ratați această oportunitate de transformare a relațiilor cu copiii din jurul vostru.
Facilitatorii acestui workshop sunt Alexandra Jarda și Răzvan Danc.

Alexandra Jarda are o experiență de peste 15 ani în lucrul cu copiii. A lucrat ca educatoare timp de 15 ani și de 10 ani lucrează ca psihoterapeut. Este pasionată de psihologie și de a contribui la starea de bine a comunității din care face parte. De 5 ani a introdus în activitatea ei profesională abordarea comunicării nonviolente.

Răzvan Danc este educator, consilier pentru dezvoltare personală și facilitator de Comunicare Nonviolentă. Este pasionat de lucrul de copiii și adulții și își propune să creeze un mediu de siguranță, așa încât să poată avea loc conectarea.
1.30 - 3.00 PM = ”Nonviolența la volan”
Sunteți pregătiți să vă transformați experiența la volan și să deveniți modele de prevenție și siguranță în trafic? Ați vrea să învățați cum să gestionați mesajele, atât cele verbale, cât și cele nonverbale, primite în trafic fără a vă pierde calmul?
Vă provocăm să vă alăturați acestui atelier în care veți descoperi principiile Comunicării Nonviolente, care pot fi aplicate cu succes în conducerea preventivă și gestionarea conflictelor la volan. Veți afla de exemplu cum putem trece de la acuzații la adresa celuilalt sau a propriei persoane la auto-empatie și empatie pentru ceilalți participanți la trafic. Veți beneficia, de asemenea, de sfaturi practice pentru gestionarea furiei intense la volan.
În cadrul atelierului, vom utiliza metode interactive, precum jocul scaunelor, pentru a exersa gestionarea constructivă a criticilor și pentru a învăța că avem puterea de a alege cum primim un mesaj, implicit să avem control asupra propriilor noastre emoții. Vom împărtăși de asemenea exemple din experiența noastră personală ca șoferi, iar la finalul atelierului, veți putea alege și personaliza ceea ce considerați mai util pentru a crea propriul ghid de aplicare a nonviolenței la volan.
Facilitator al acestui workshop este Anca Vass.

Anca Vass este pasionată de comunicarea nonviolentă, de drumeții, de șofat. Din 2019, de când a descoperit bazele comunicării nonviolente, aplică comunicarea nonviolentă atât profesând ca psiholog în școală, cât și în viața personalā. Din 2022, de când a obținut permisul de conducere, a găsit că prin comunicarea nonviolentă poate gestiona mai ușor situații dificile din trafic.
3.30 - 5.00 PM = ”Petrecerea șacalilor”
În Comunicarea Nonviolentă, șacalul reprezintă un simbol al limbajului care duce la separare, neînțelegeri și conflicte. Orice formă de judecată, comparație, evaluare, critică, interpretare și etichetă adresată către ceilalți este un limbaj violent, de șacal.
Tendința automată, atunci când învățăm despre asta este de a elimina această formă de limbaj sau de gândire. Ceea ce e mai greu de obținut și nici nu e de dorit, având în vedere că tot în CNV descoperim că aceste judecăți vin în mintea noastră cu daruri, cu indicii importante care ne ghidează spre ce contează pentru noi de fapt.
Așa că, în această "petrecere" vrem să ne împrietenim cu șacalii noștri și să facem primii pași spre a primi darul lor.
Facilitatorii acestui workshop sunt Stefana Forgaciu și Adriana Ceascai.
5.00 - 6.30 PM = ”Joaca și cNV”
Copiii se joacă cu atâta ușurință! Pentru ei joaca e naturală și firească. Dar pentru adulți cum e?
Atunci când ne dăm voie să ne jucăm sunt multe nevoi împlinite: libertate, expresivitate, jucăușenie... Mai sunt și altele?
Noi credem că prin joacă suntem mai aproape de noi înșine și descoperim aspecte despre noi, ne putem cunoaște mai bine prin joacă și pe noi înșine dar și unii pe alții. Propunem acest atelier ca un loc de joacă pentru adulți, în care ne vom folosi de CNV să avem mai multă prezență și atenție către ce contează cu adevărat.
Facilitatorii acestui workshop sunt Stefana Forgaciu și Adriana Ceascai.

Ștefana Forgaciu, trainer CNV în curs de certificare, este pasionată de interacțiunile umane cu sens, și de aceea creează spații de transformare, dezvoltare, educație și învățare atât pentru adulți, cât și pentru copii. Formator acreditat ANC și instructor de tabere și programe outdoor din 2012, Ștefana utilizează Comunicarea Nonviolentă și învățarea experiențială ca metode principale de (auto)cunoaștere și creștere.

Adriana Ceascai, trainer certificat CNV, este interesată să dezvolte o relație cu sine cât mai autentică și cu împlinire. Ea aduce cunoașterea de comunicare nonviolentă în propria experiență ca apoi să o împartă altora. Din 2016 ține cursuri de comunicare nonviolentă pe diferite teme însă mereu pune accent pe relația cu sine ca fiind fundația relațiilor exterioare.
5.00 - 6.30 PM = ”Grok Party”
”Jocul GROK” este un set de 140 de cartonașe cu cuvinte care exprimă emoții și nevoi, și cu care se pot efectua diverse exerciții menite să te ajute să îți dai claritate și apoi să poți să-ți exprimi sentimentele, valorile și nevoile tale.
Cuvântul ”GROK” este un neologism inventat în 1961 de scriitorul american Robert A. Heinlein în romanul său SF ”Stranger in a Strange Land”. Actuala sa definiție este ”a înțelege intuitiv și în profunzime”.
”GROK party” este un concept de seară educativă, în care indiferent de cunoștințele tale în termeni emoționali, cu ajutorul câtorva jocuri și a celorlalți participanți, vei rămâne cu o stare de relaxare, precum și cu câteva cuvinte bune de adăugat la vocabularul relațiilor. Poate chiar și cu o tehnică sau două în a te relaționa armonios cu alți oameni.
Facilitator al acestui workshop este Alexandru Moldovan.

Alexandru Moldovan, trainer certificat CNV, a „găsit” comunicarea nonviolentă în 2015 citind-o ca și tehnică de parenting. De atunci și-a dorit să împărtășească această tehnică la cât mai multă lume, devenind și un mod de viață pentru el. Din 2016 a împărtășit conceptele propuse de comunicarea nonviolentă la mii de persoane din România.
Organizator

”Misiunea noastră este aceea de a face cunoscută și practicată Comunicarea Nonviolentă în România și de a fi un model în ceea ce privește conștiința nonviolenței.”
- 44 membri
- 10 localități
- 11 traineri certificați CNVC.ORG
Organizator
