Webinar în limba engleză

13 septembrie 2023

ora 18.30 

Chiar ”merge” comunicarea nonviolentă cu copiii de grădiniță? 

Frank Gaschler e trainer certificat în comunicare nonviolentă și co-creatorul programului CNV ”Giraffe Dream” implementat în peste 300 de grădinițe și centre de zi din multiple țări.

PROGRAMUL ”GIRAFFE DREAM”

"Mami, mami! Avem o girafă mică în grupul nostru!" Cu aceste cuvinte, fetița își salută mama la plecarea spre casă. "E singură, dar cu toții o să avem grijă de ea."

Aceasta e de obicei prima reacție atunci când proiectul ”Giraffe Dream” demarează într-o grădiniță. În următoarele săptămâni, copiii învață împreună cu girafa mică așa-numitul "limbaj al girafelor". Acest lucru implică exprimarea sinceră prin descrierea exactă a ceea ce au văzut, discuții despre sentimentele și nevoile lor, și în final, formularea de cerințe specifice. În paralel, personalul pedagogic aprofundează subiectul prin traininguri despre empatia la copii, identificarea reciprocă a perspectivelor fiecăruia, rezolvarea tensiunilor și democrația în decizii pentru copiii de grădiniță. 

”Giraffe Dream” este un proiect bazat pe Comunicarea Nonviolentă a lui Marshall B. Rosenberg. Scopul acestuia este de a transmite abilități de viață esențiale copiilor pre-școlari și de a sprijini întărirea încrederii lor în situații de stres și criză. De asemenea formează abilități de a comunica și a  interacționa social, de a gestionara conflictele în mod pașnic, de a-și dezvolta empatia precum și abilități lingvistice. 

Proiectul urmează o abordare holistică. Personalul pedagogic este instruit să devină familiar cu principiile comunicării nonviolente. Urmează implementarea cu copiii, pe baza unui ghid dat, pe care educatorii îl aplică independent. În același timp, sunt oferite cursuri pentru părinți pentru a-i implica și continua dezvoltarea acestor abilități și acasă. Feedback-ul este colectat periodic și experiențele în implementare sunt împărtășite printr-un sistem de mentorat.  

 Între timp, peste 300 de grădinițe și centre de îngrijire din multiple țări vorbitoare de limba germană au implementat acest proiect. Comunicarea nonviolentă își găsește astfel drumul și în formarea îngrijitorilor, educatorilor, asistenților sociali, profesorilor, studenților, părinților. Unele școli primare au implementat acest proiect într-o formă adaptată unor grupe de vârstă mai mare. Posibilitățile sunt nemărginite!


WEBINAR GRATUIT

Când și cum?

Webinarul va avea loc miercuri, 13 septembrie 2023, de la 18.30. Va fi în limba ENGLEZĂ, va dura circa 60-90 minute, pe zoom, sub forma unui interviu în direct cu Alexandru Moldovan.

Cine este Frank Gaschler?

Frank locuiește în Munchen, iar motivația sa principală este aceea de a ”salva copiii” de violența culturală și structurală la care aceștia sunt forțați să se adapteze. 

Despre ce va fi vorba în webinar?

Frank va vorbi despre experiența sa de tată a două fiice (acum adulte), despre proiectul ”Giraffe Dream” și despre modul în care CNV are sens și funcționează indiferent de vârsta interlocutorului.  

Cum mă pot implica?

În formularul de înscriere, te rugăm să completezi neapărat cu o situație cu copii tăi sau o întrebare specifică legată de relația cu ei. Vom face tot posibilul să răspundem la toate întrebările adresate anterior. 

Curios?

Înscrie-te și pune o întrebare


Cât mai este până la webinar?
13
Zile
:
 
03
Ore
:
 
42
Minute
:
 
51
Secunde

You missed out!

”Mama Girafă”:

”Ieri am visat că toți oamenii ar deveni girafe ca noi, că ne-ar spune cum se simt și că ar avea grijă de cum le merge și altora. Am visat că nu ne-am mai răni unii pe alții, că nu ne-am mai lua în râs unii pe alții și că nu ne-am mai fura unii de la alții.

În visul meu, copiii dintr-o grădiniță învățau să vorbească și să acționeze ca girafele. Spuneau ce au nevoie și ascultau ce au nevoie ceilalți. Împreună căutau soluții ca să fie bine pentru toți. Vrei să fii cu grupul de copii pe care i-am văzut în visul meu?”


*Notă importantă: din motive tehnice, doar persoanele înregistrate vor primi link-ul de acces la webinar. De aceea înscrierea ta e importantă să fie făcută din timp pentru a fi sigur de participarea ta.