Relațiile autentice și armonioase

ne cresc calitatea vieții

Grupa de studiu în COMUNICARE NONVIOLENTĂ s-a dovedit a avea un impact MAJOR în modul în care absolvenții ei experimentează relațiile interumane în orice domeniu din viața lor.

Cursul începe în 11 februarie 2025. Rezervă-ți locul acum fără nici o obligație de plată.

158
Zile
:
 
08
ore
:
 
21
Minute.
:
 
08
Seconds

You missed out!

Te-ai săturat să ȘTII,

dar să nu știi CUM să faci?

Odată un privilegiu, astăzi miliarde de oameni au acces la informații din orice domeniu la un click distanță. În același timp, e tot mai evident că, simpla acumulare de informații nu echivalează cu cunoașterea aplicată.

Mai ales când vine vorba de lucruri intangibile, precum construirea și menținerea de relații autentice și armonioase în familia și comunitatea ta, frustrarea poate fi și mai mare. Doar ai citit atâtea cărți, ai văzut atâtea TED-uri, ai fost la atâtea cursuri și ai aceleași reacții ca la 16 ani!

   Am fost și eu acolo: plin de diplome, director de resurse umane la o multinațională în producție, dar dacă fetița mea avea un tantrum, deveneam incapabil de o reacție demnă de tipul de relația pe care mi-l doream cu ea. Reacții nefericite aveam și în alte situații, precum o critică de la cineva cu autoritate sau când o cerere de-a mea era refuzată. 

Prima grupă de studiu în comunicare nonviolentă din 2016 a fost cu o mână de prieteni, în care scopul a fost să ne ajutăm reciproc să învățăm această metodă nu doar cu creierul, ci și cu sufletul și cu acțiunile noastre. Încurajat de rezultatele din viața mea și ale prietenilor mei, am continuat să ofer acest curs de două ori pe an, și ca să țin minte CUM să fac ceea ce ȘTIAM din atâtea surse.

Te invit acum și pe tine în această călătorie comună de auto-cunoaștere cu ajutorul comunicării nonviolente!

Cine sunt participanții?

De la antreprenori la IT-iști, de la mame cu copii mici la bunicuțe, de la directori generali la studenți, de la șomeri la liberi profesioniști. Bărbați cu barbă, cupluri la început sau în plină criză, femei cu bocanci sau cu poșete Prada pe braț … Totuși câteva caracteristici comune au putut fi identificate la majoritatea dintre ei:

  • dorința de învățare și dezvoltare continuă,
  • motivația intrinsecă și implicarea,
  • contribuția.

Grupa de studiu e mai  degrabă o călătorie personală pentru propria ta dezvoltare, împreună cu alți colegi de drum având aceeași destinație. Însă fiecare va merge în propriul ritm și cu propriile ”bagaje”. Să fie însă clar: nu e un grup de terapie  și nu suntem aici să ”reparăm” pe cineva. Vom fi pur și simplu împreună, pentru o descoperi ce are nevoie fiecare!  

De ce ai participa la acest curs?

La nivel concret sunt câteva beneficii care aproape toți absolvenții de curs le-au dobândit:

  • În general o stare de armonie și calm prelungită, nu doar în timpul orelor de curs, dar și în momentele din viața de zi cu zi când de obicei existau tensiuni sau încordări.
  • Abilități de ascultare mult îmbunătățite, observate spontan de prieteni, parteneri de viață sau colegi de muncă.
  • transformare a relațiilor unde poate compromisul era norma, către o exprimare clară a propriilor nevoi și găsirea mult mai ușoară de soluții câștig-câștig.

Grupa de studiu ONLINE

în comunicare nonviolentă


Acest curs online e construit în jurul conceptelor din comunicarea nonviolentă dezvoltate de Marshall B. Rosenberg. Datorită combinației de informații oferite în sesiuni săptămânale interactive, dublate de exerciții practice cu exemple din viața reală, cursul are o aplicabilitate ridicată pentru fiecare participant. În plus fiecare sesiune este înregistrată (cu excepția exercițiilor în care de obicei se dau exemple personale), astfel încât explicațiile să poată fi ascultate oricând în viitor. 

Cum are loc acest curs?

După ce te-ai înscris la curs, o să fi contactat pentru a confirma o adresă de livrare a materialelor fizice pentru curs, pe care odată primite le poți deja parcurge. Cu cât se apropie data de început, cu atât vom începe să interacționăm mai des, iar apoi vom trece la regimul standard de curs.

Asta înseamnă că ne vom întâlni pe ZOOM în fiecare zi de marți seara, de la 18.30 la 21.30, timp de 4 luni pentru 16 întâlniri consecutive.  Structura unei întâlniri cuprinde o rundă de bun venit între participanți, o prelegere din partea trainerului cu o discuție interactivă pe baza temei întâlnirii, urmată de una sau mai multe activități pe grupuri mici menite să fixeze conceptele prezentate.

Între întâlniri vei avea posibilitatea să exersezi ascultarea empatică cu un partener empatic, să faci alte exerciții suplimentare, să studiezi alte resurse despre subiectul în temă.

Materiale de curs

Vei primi înainte de startul cursului, un suport de curs consistent (circa 100 pagini), full color, în limba română care cuprinde rezumatul fiecărei întâlniri, precum și schemele de exerciții pe care le vom efectua împreună. În plus vei primi și cartea în limba română ”Comunicare nonviolentă” a lui Marshall B. Rosenberg. 

Interacțiune live

Te vei simți ca la un atelier față în față, unde poți să pui întrebările tale și să ai siguranța emoțională că poți întrerupe oricând nu îți este clar ceva. 

Apoi o să ai parte doar de situații reale, din viața oamenilor, din care poți învăța direct și mai ales APLICA imediat. 

”Superstar empatic”

Pentru aceia dintre voi care au motivația, energia și timpul să se ”scufunde” în studiul comunicării nonviolente, avem activități suplimentare între întâlniri pentru a răspunde acestei nevoi. 

Comunitate absolvenți CNV

După finalizarea cursului, o să fii invitat să-ți continui fixarea abilităților cu alți absolvenți ai acestui curs, și care doresc să continue să se întâlnească cu oameni similari. De obicei, de aici se nasc diverse idei de colaborare și chiar prietenii frumoase.

Uite ce au spus foști participanți despre acest curs

 Alexandra

Consultant HR

”CNV e despre cum să am pace cu mine”

”O experiență care m-a adus mai aproape de mine, care m-a învățat să fiu mai bună cu mine și cu cei din jurul meu. Am conștientizat că CNV nu e despre cum să rezolvi conflictele, ci este despre cum să fiu în pace cu mine. În urma cursului simt cum în relația mea de cuplu sunt mai prezentă, mai empatică, mai plină de iubire.”

Ciprian

Director vânzări

”CNV mi-a transformat complet modul în care percep relațiile”

”Dacă aș fi avut norocul să învăț CNV la 25 de ani în loc de 40, aș fi câștigat mult mai multă armonie în relațiile mele. Comunicarea nonviolentă este un proces extraordinar care mi-a transformat complet modul în care percep relațiile.  Am câștigat aici prieteni pe viață, am învățat să mă exprim autentic și să ascult empatic. Aș recomanda CNV și pe Alexandru oricui își dorește să își îmbunătățească relațiile și viața.”

Renata

Manager general

”Acest curs este despre autenticitate”

”Oricât de reticentă sunt ca persoană, recunosc că acest curs este extrem de fain! Recomand tuturor să îl parcurgă! Am aflat multe lucruri, dar cel mai benefic a fost cunoașterea și descoperirea unor aspecte ce țin de propria persoană. Dacă ar fi să aleg un cuvânt care să descrie cursul cel mai bine ar fi: autenticitate.”

Cursul pas cu pas

Cursul este structurat pe 16 săptămâni consecutive, în care se pot distinge 4 părți distincte.

1

Partea 1: Introducere în CNV, Intenția și Atenția.

Deși tentația va fi mare să ”sărim în bazin” cât de repede, primele patru întâlniri vor crea cadrul propice pentru desfășurarea pe termen lung a cursului. Similar cu construcția unei case, vom construi fundația acestui curs prin realizarea de conexiuni de încredere între participanți, precum și clarificarea filozofiei din spatele acestei tehnici. Practic fără aceste două lucruri (siguranță emoțională și filozofia nonviolenței) ne va fi foarte dificil să integrăm tehnicile din modulele următoare.

2

Partea 2: Cei patru pași.

Următoarele patru întâlniri se vor axa una câte una pe cei patru pași ai CNV: observațiile, emoțiile, nevoile și cerințele. Cu siguranță vor fi atât lucruri cunoscute, dar și inedite, toate însă construite pas cu pas, un concept bazându-se pe următorul. Paradoxal, cel mai dificil lucru în această parte e să desfacem cutume, să lăsăm informații eronate sau să schimbăm vechi credințe. Dificil, dar cu siguranță eliberator.

3

Partea 3: Empatia.

Deși conceptul de empatie se va regăsi aproape în fiecare lecție de-a lungul cursului, aceste trei întâlniri vor aduce multă claritate UNDE putem folosi empatia, în CE FEL și mai ales CUM să o integrăm în viața noastră.

4

Partea 4: Furia, Forța, Contribuția și Recunoștința.

Ultima parte din curs se va baza pe patru teme des întâlnite în relațiile aproape oricărei persoane: a) ce facem când suntem cuprinși de furie, b) când folosirea forței nu e violență, c) cum să ne asigurăm că ajutăm cu adevărat pe alții și d) cum să primim / oferim apreciere pentru darurile din viața noastră. Vor exista multe nuanțe ale acestor concepte, și va fi un prilej ideal de introspecție interioară și transformare.

Despre trainerul cursului,
Alexandru Moldovan

Alexandru Moldovan a creat mereu contexte în care oamenii să își poată arăta adevăratul potențialul. De la zeci de tabere de cercetași, la sute de traininguri pentru companii și până la director de resurse umane de multinațională, Alexandru este recunoscut de colaboratorii săi ca un dedicat strateg în cultura organizațională, trainer de comunicare și coach pentru antreprenori. El pune în centrul abordării sale concepte contraintuitive când cauți productivitatea și profitul într-o piața concurențială: nonviolența și empatia.


A „găsit” comunicarea nonviolentă în 2015 citind-o ca și tehnică de parenting. De atunci și-a dorit să împărtășească această tehnică la cât mai multă lume, devenind și un mod de viață pentru el. Este trainer certificat internațional în comunicare nonviolentă din aprilie 2020. Din 2016 a împărtășit conceptele propuse de comunicarea nonviolentă la mii de persoane din România. 

Ce spun foști participanți despre trainer

Anca

Mediator

Mi-a plăcut bucuria care i se vedea pe față.

”Mi-a plăcut că Alexandru și-a arătat și el emoțiile, mai ales bucuria care i se vedea pe față. Nu știam cum trecea timpul la fiecare întâlnire, pur și simplu dispărea oboseala și gândurile la planurile de a doua zi. A făcut să treacă tot cursul prea repede și sunt recunoscătoare că am putut participa!”

Livia

Antreprenor

Îi mulțumesc pentru că CHIAR  m-a ascultat.

”Sunt recunoscătoare pentru toată valoare pe care mi-a adus-o Alexandru în viața mea, mai ales prin intermediul acestui curs. Simt că am evoluat și am făcut modificări minunate profesional și personal. Îi mulțumesc lui Alexandru pentru fiecare minut în care CHIAR m-a ascultat, pentru fiecare sfat și materialele oferite.”

Iulian

Manager

”Am apreciat abilitatea sa de a coordona grupul și a ne uni”

”Alexandru m-a impresionat de la prima întâlnire, prin vulnerabilitatea și deschiderea pe care a manifestat-o față de noi. Am apreciat nu doar informația livrată, cât și abilitatea de a coordona grupul și a ne uni, în ciuda mediului online. Mă simt inspirat fiindcă mi-a demonstrat ce putere pot să aibă cuvintele când sunt folosite conform principiilor CNV.”

Știi că doar 4% din 

cursurile online sunt finalizate?

Piața de cursuri online la nivel mondial, înainte de pandemie, deja depășise 200 miliarde dolari. Însă, dintre milioanele de cursuri oferite și plătite, doar 4% dintre ele sunt și finalizate. Cauzele principale stau în lipsa interacțiunii cu oameni reali vs video-uri înregistrate, lipsa unei discipline proprii de a dedica timp pentru curs, lipsa de feedback și implicit confuzie legată de progresul avut, lipsa unei comunități care să te încurajeze dar și să te preseze pozitiv spre acțiune. Și altele... 


Cu toate acestea, inclusiv în piața de cursuri de comunicare din România găsești cursuri de 4 ore care îți oferă doar informații la 749 RON sau unde faci simulări de negocieri de echipă în ”Cum să supraviețuiești pe Lună” și care durează un weekend întreg la 375 euro. Plus TVA! Iar cei care lucrează în corporații, cunosc desigur că la sub 7-800 euro pe zi, un trainer nu se dă jos din pat...


Personal, deși am avut situații de învățare valoroase în mediul ONG unde nu am plătit nimic pentru majoritatea cursurilor, cele mai transformatoare experiențe de învățare s-au petrecut când am achitat cel puțin 1000 de euro pentru un curs.  Dai un ban, dar face! 


Cum am spus de la început, nu informația e problema în zilele noastre, ci lipsa de sisteme de învățare adaptate pentru adulți, în care experimentarea directă și suportul unei comunități face toată diferența. Mai ales că aceste lucruri au fost baza de învățare pentru oameni de când ne știm: încercare, feedback imediat, corectare, reușită și celebrare. Nimic nou sub soare: doar instrumentele s-au schimbat. 


Exact pe aceste fundamente e construit și acest grup de studiu în comunicare nonviolentă: experiență directă, feedback imediat și o comunitate care să te susțină și care învață cu tine. Nici nu e de mirare atunci de ce rata de retenție la acest curs este 98%! 

Exact opusul la cursurile online clasice. 

investiția ta pentru a participa în 
Grupa de studiu în comunicare nonviolentă

Informație, exerciții cu situații reale, relații noi, experiențe de viață, comunitate!

  • 16 întâlniri live pe zoom
  • Înregistrări audio
  • Grup chat privat
  • Suport de curs fizic și PDF, 100 de pagini full-color.
  • Cartea ”Comunicarea nonviolentă” în limba română (format fizic) și engleză (în PDF).
  • Acces mini-curs video ”5 situații sociale dificile”

Cu o lună înainte de începutul cursului, va fi necesară o plată în avans de 600 RON pentru confirmarea locului, iar restul sumei se poate achita în rate până la finalizarea acestuia.

Grupa următoare începe în 11 februarie 2025. Rezervă-ți locul de acum fără nici o obligație de plată.

158
zile
:
 
08
ORE
:
 
19
Minute.
:
 
26
Seconds

You missed out!

100% Garanția satisfacției 

În prima lună de curs vom desfășura patru întâlniri în care îți poți da seama dacă informația pe care o primești este ceea de care crezi că ai nevoie și mai ales atmosfera în care ți-ai dori să petreci atâtea ore online.


Așa că dacă în primele 30 de zile îți dai seama că acest curs nu e pentru tine, doar trebuie să anunți într-un email și vei primi înapoi avansul achitat


În afară de timpul pe care l-ai dedicat să participi și care nu am cum să ți-l dau înapoi, chiar nu ai nici un risc să te înscrii acum la acest curs! Ba poți PĂSTRA și materialele fizice ce le primești la început de curs. 

Încă ai dubii? Uite ce au spus absolvenții acestui curs.

Virgil

Inginer

”...eram sceptic despre comunicarea nonviolentă...”

Când am început acest curs eram sceptic despre CNV, dar pe parcurs, cu cât am început să aplic, să fiu prezent, să ascult empatic, să îmi ofer empatie, să mă exprim autentic, am început să văd valoarea CNV în relațiile care contează. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei fi mai antrenat.”


Andreea

Manager

”Am început cursul cu o doză de scepticism...”

„Am început cursul cu o doză de scepticism: mă intriga și oarecum irita entuziasmul celor care intraseră în legătură cu comunicarea nonviolentă.

Deși cunoșteam anumite principii și concepte, m-a uimit structura pe care am găsit-o în CNV, felul în care se leagă sentimentele și nevoile, modul în care ceva abstract poate deveni foarte concret.”

Diana

Developer

”O fi o altă strategie motivațională?”

„Inițial, când ajungi la primul curs, ești sceptic: o fi o altă strategie motivațională?

Ieși de aici însă împăcat și împlinit că ai petrecut atâtea ore de calitate cu niște oameni faini.

Recomand maxim ”environment-ul” creat de Alexandru. Aș participa cu mare dorință și drag, ori de câte ori aș avea ocazia. This is a treasure, a unique one!”

Întrebări frecvente

Este cursul acreditat?

Cursul nu are deocamdată nici o certificare din partea unei instituții a statului român. Pentru cadrele didactice însă se poate oferi o diplomă și adeverință de participare. 

Deasemenea pentru candidații în procesul de certificare cu CNVC, acest curs este echivalentul a 6 zile cu un trainer certificat NVC. 

Se oferă burse?

Cursul nu are un sistem de burse oficial. Însă până acum, atunci când s-a solicitat în avans sprijin, s-au găsit mereu soluții ca orice doritor să poată participa și primi aceste informații. Doar scrie un email la vreau@comunicarenonviolenta.ro și sigur ne înțelegem.

Se poate participa de oriunde din lume?

Cu ajutorul internetului acest lucru este posibil. Cursul începe de la ora 18.30, ora României, deci dacă se potrivește cu fusul tău orar, ești binevenit. 

Oricum, ce e important de precizat e că odată cursul început, nu se mai admit alte înscrieri decât pentru grupa următoare. De obicei avem o grupa în februarie și una în septembrie. 

Câte locuri sunt disponibile?

În varianta online, practic nu există limită de locuri. Pentru o experiență optimă ne dorim să avem minim 12 participanți. 

Cum vom comunica?

Pentru mesaje, anunțuri sau împărtășiri vom folosi un grup de chat privat. 

Pentru materiale, informații despre curs vom folosi emailul și o platformă educațională dedicată.

Sesiunile online le vom face folosind platforma ZOOM. E posibil să apelăm și la alte instrumente în funcție de dimensiunea finală a grupului. 

Să particip cu partenerul/a sau mai bine separat?

Până acum, toate cuplurile care au participat concomitent au experimentat mari satisfacții în deschiderea comunicării între ei și grade mai profunde de apropiere și intimitate. 

Ca practică recomandată pentru mediul online, este să fiți în camere diferite cu propriul device ca participanți independenți. 

De-abia aștept să ne cunoaștem!

Am folosit de-a lungul prezentării acestui curs metafora mersului pe munte. Ca și viitor ghid al tău pe acest traseu pe care îl vom parcurge împreună, e de datoria mea să îți spun că nu va fi ușor. Acest curs nu e un traseu de potecă, deși a fost străbătut deja de câteva ori împreună cu câteva sute de persoane. Necesită, ca și pe un traseu de munte, să îți cari singur bagajele (și unele chiar pot fi grele), să tragi de tine până ajungi la următorul refugiu, să dai o încurajare la cel de lângă tine, dar și să ai vulnerabilitatea de a cere ajutor atunci când ești copleșit.


Dar împreună vom ajunge în vârf, ne vom bucura și ne vom pregăti de alte ascensiuni. De-abia aștept să ne cunoaștem și să învățăm unul de la altul exact ce avem nevoie! 


Te salut cu empatie, 

Alexandru Moldovan.

FIDES COACHING SRL