![](https://comunicarenonviolenta.ro/wp-content/uploads/2019/04/nvc-grupe.jpg)
Înscrierile sunt deschise până la 31 august 2020, iar din 1 septembrie, ora 18.30 vom avea prima întâlnire virtuală. Având la bază cursul cu peste 145 de absolvenți în 18 grupe diferite de la prima ediție, această variantă online promite a fi la fel de interactivă și relevantă ca și varianta față în față. Acest model de training de lungă durată a dovedit deja că poate oferi ceea ce promite: relații autentice și armonioase care să ne crească calitatea vieții.
Care e profilul participantului?
De la antreprenori la IT-iști, de la mame cu copii mici sau majori, de la directori generali la studenți, de la șomeri la liberi profesioniști. Bărbați cu barbă, cupluri la început sau în plină criză, femei cu bocanci sau cu BMW… După cum am constat fiecare grupa de până acum a avut parcă o personalitate proprie formată tocmai din diversitatea tuturor celor prezenți. Totuși câteva caracteristici comune au putut fi identificate la majoritatea dintre ei:
- dorința de învățare și dezvoltare continuă. Aceasta nu a fost descoperită doar la acest curs, ci fiecare a avut un trecut în care a fost la diverse cursuri și seminarii, a citit constant, s-a uitat la video-uri educaționale, adică a avut o preocupare sa fie un pic mai bun decât a fost ieri.
- motivație intrinsecă și implicare. Chiar daca unii (foarte puțini) dintre ei au fost aduși sau ”convinși” de cineva, au rămas atâtea luni la rand în program pentru ca au avut o motivatie puternica din interior. Nu au venit (si mai ales nu au ramas) din rușine față de cineva, de jena sau constrângere. Au avut în ei o dorință de a veni și cand erau obosiți, bolnavi sau după o călătorie lungă. Unii chiar au fost prezenți telefonic sau prin skype sau cel puțin au cerut o înregistrare audio a întâlnirii la care au lipsit.
- contribuție. Chiar dacă era greu de crezut la inceput cand majoritatea nici nu se cunoșteau, treptat cu totii s-au deschis, au fost vulnerabili si au inceput sa ofere neconditionat din experienta lor, din energia si chiar din dragostea lor celorlalti membri din grup. Au simtit si au vazut cu ochii lor ca cei care se ”expuneau” si care erau generosi, erau de fapt cei mai castigati. Au fost memorabile emotiile din pieptul tuturor la ultima întalnire!
Grupa de studiu in NVC e mai degraba o calatorie personala in dezvoltarea ta, impreuna cu alti companioni de drum cu aceeasi destinatie. Insa fiecare merge in propriul ritm si cu propriile ”bagaje”. Dar să fie clar: nu e un grup de terapie sau de suport și nu suntem aici să ”reparam” (alți) oameni sau vreun participant.
O experiență care m-a adus mai aproape de mine, care m-a învațat să fiu mai bună cu mine și cu cei din jurul meu. Am conștientizat că NVC nu e despre cum să rezolvi conflictele, ci este despre cum să fiu în pace cu mine. În urma cursului simt cum în relația mea de cuplu sunt mai prezentă, mai empatică, mai plină de iubire. (Alexandra)
De ce sa faci parte dintr-o astfel de grupa?
Totusi la nivel concret sunt cateva beneficii care aproape toti dintre participanti le-au dobandit:
- În general o stare de armonie și calm prelungită, nu doar in timpul cursului, inclusiv în momente când de obicei existau tensiuni și încordări.
- Abilități de ascultare mult îmbunătățite, observate spontan de prieteni, partenerii de viață sau colegi de muncă.
- O transformare a relațiilor unde poate compromisul era norma, către o exprimare clară a propriilor nevoi și găsirea mult mai ușoară de soluții câștig-câștig.
NVC este pentru mine o nouă perspectivă asupra relațiilor umane, mai autentică și practică. Și cu cât exersez mai mult, cu atât e mai la îndemână. (Oana)
Ce se va întampla intr-o astfel de grupa?
- De la o săptămână la alta vom citi individual câte un capitol din cartea lui Marshall Rosenberg ”Comunicarea nonviolenta. Un limbaj al vietii”.
- La întâlniri vom discuta informațiile din acel capitol si vom face aplicații concrete pentru a ne dezvăța de anumite modalități de comunicare care nu ne sunt benefice, dar și pentru a învăța să ne exprimăm în moduri care aduc empatie altor oameni și autenticitate nouă înșine.
- Vom avea doar exemple din viețile de zi cu zi ale celor care participă la întâlniri, astfel încât ritmul de învățare va fi foarte intens, datorită similarității și încrederii generate.
Oricât de reticientă sunt ca persoană, recunosc că acest curs este extrem de fain! Recomand tuturor să îl parcurgă! Am aflat multe lucruri, dar cel mai benefic a fost cunoașterea și descoperirea unor aspecte ce țin de propria persoană. Dacă ar fi să aleg un cuvânt care să descrie cursul cel mai bine ar fi ”autenticitate”. (Renata)
Care sunt datele si orele de desfasurare?
Datele și ora de start sunt fixe: începem marți, 1 septembrie 2020, la ora 18.30 și doar în caz de situații neprevăzute și extreme (cum ar fi faptul ca 50% din membrii lipsesc în aceeași zi din diverse motive – personale, profesionale, delegații, medicale, etc), acestea vor fi amânate ulterior.
Astfel că vorbim de 14 întâlniri (plus o întâlnire de inițială de cunoaștere) pe care le și puteți rezerva în calendarul vostru: 1, 8, 15, 22 și 29 septembrie, 6, 13, 20 și 27 octombrie, 3, 10, 17 și 24 noiembrie, 8 și 15 decembrie. La 1 decembrie 2020 vom lua o pauză. De menționat că deși este în online, o întâlnire durează până la 3 ore.
Cate locuri sunt disponibile?
- Indiferent câți participanți sunt înscriși, la 1 septembrie vom începe.
- În cazul în care exista retrageri de participanți, grupa va rămâne închisă pe durata tuturor celor 14 saptamani și nu se va opta pentru ”înlocuiri”. Doritorii care vor veni ulterior, se pot înscrie pe lista de așteptare pentru grupele viitoare.
- Cel mai probabil, viitoarea grupă va începe în 2 februarie 2021.
Cum vom comunica?
- Dintre toate metodele folosite pana acum, cel mai eficient mijloc de comunicare a fost printr-un grup închis de whatsapp creat pentru fiecare grupă în parte. Prin intermediul acestuia se pot face invitații la întâlniri, se pot impartasi informatii, video-uri, iar partea de comunicare si networking între membrii este și ea mult ușurată.
- Dacă sunt persoane care nu au si nici nu doresc sa isi faca un cont de whatsapp (chiar si temporar pe durata acestui curs) se vor găsi alte modalități de comunicare dedicate lui (ex. email).
Care e platforma video de desfășurare?
Vom folosi un cont securizat de ZOOM.US. Întâlnirile sunt criptate și accesul se face doar pe baza de parolă dat numai participanților. Un scurt ghid de folosire a platformei puteți găsi la acest articol.
Cine este facilitatorul grupului?
![](https://comunicarenonviolenta.ro/wp-content/uploads/2019/04/Alexandru-speaker-183x300.jpg)
Alexandru Moldovan a creat mereu contexte în care oamenii să își poată arăta adevăratul potențialul. De la zeci de tabere de cercetași, la sute de traininguri și până la director de resurse umane de multinațională, Alexandru este recunoscut de clienții săi ca un dedicat strateg în cultura organizațională, trainer de comunicare și coach pentru antreprenori. El pune în centrul abordării sale concepte cumva contraintuitive când cauți productivitatea și profitul într-o piața concurențială: nonviolența și empatia.
A „găsit” comunicarea nonviolentă în 2015 citind-o ca și tehnică de parenting. De atunci și-am dorit să împărtășesc această tehnică la cât mai multă lume, devenind însă un mod de viață. Este trainer certificat internațională în comunicare nonviolentă din aprilie 2020. Din 2016 a împărtășit conceptele și stilul de viață propus de comunicarea nonviolentă la peste 2000 de persoane din România.
Care e investiția materială?
Investiția pentru tot programul este de 1400 RON .
Pentru confirmarea înscrieri e necesară achitarea unui avans de minim 400 ron. Următoarele plăți vor fi efectuate în rate lunare după începerea cursului și până la finalul acestuia.
Plățile se vor efectua prin virament bancar sau cash în baza unei facturi emise. La solicitare, factura se poate face și pe societăți comerciale, fiind deductibilă (neplătitor de TVA). Aceste detalii îți vor fi oferite după ce completezi formularul de mai jos.
Pe lângă accesul la curs, mai primești:
- caiet de practică (atât format fizic cât și PDF) cu sumarul la fiecare capitol, exercițiile de la fiecare întâlnire și temele de casă,
- cartea în limba romană ”Comunicarea nonviolentă de Marshall Rosenberg” (format fizic).
- după absolvire, acces într-un grup închis al absolvenților cursului unde se oferă întâlniri lunare de suport și alte oferte speciale.
![](https://comunicarenonviolenta.ro/wp-content/uploads/2018/11/nvc-sample.jpg)
Garanția oferită este de ”100% satisfacție a clientului”. Dacă de-a lungul primele 4 întâlniri, indiferent de motiv (subiectiv sau obiectiv), oricare participant dorește să se retragă din grup, va putea păstra toate materiale primite pâna atunci și i se va returna toata taxele achitate până la acel moment.
Dacă aș fi avut norocul să învăț NVC la 25 de ani în loc de 40, aș fi câștigat mult mai multă armonie în relațiile mele. Comunicarea nonviolentă este un proces extraordinar care mi-a transformat complet modul în care percep relațiile. Am câștigat aici prieteni pe viață, am învățat să mă exprim autentic și să ascult empatic. Aș recomanda NVC și pe Alexandru oricui își dorește să își îmbunătățească relațiile și viața. (Ciprian)