fbpx


Festival virtual 

de Comunicare nonviolentă

26-28 februarie 2021

Înveți, testezi,
trăiești

Un festival pentru toate relațiile


Comunicarea nonviolentă răspunde la o chemare de valorizare a adevăratei bogății umane: relațiile de calitate. Acest festival este o formă de manifestare a celor care văd în empatie și compasiune adevăratele cărămizi ale unei societăți în care nevoile tuturor sunt împlinite. 

Agenda Festivalului


  0  0
Zile
:
 
  0  0
Ore
:
 
  0  0
Minute
:
 
  0  0
Secunde

You missed out!

Detalii webinarii

NVC Approaches to Healing Trauma (ENG) with

Robyn Marie Bors Veraart


Vineri 26 feb, 10 - 12


In this 2 hour workshop, Robyn will share some of the ways she has learned about trauma throughout her life; as a child of parents with various lines of trauma, as a psychotherapist in a women’s prison, and now as an student of both NVC trainer and neuroscience researcher Sarah Peyton and collective trauma specialist Thomas Hübl.  


We will look at different kinds of trauma including ancestral, personal and collective.  How do we know we have entered a trauma field?  How do we discern what kind of trauma it is?  How do we approach trauma both in ourselves and in others?  And, how do we find the pathways to (re)integrate it? Antidoturi pentru fricile noastre de părinți 

cu Anca Zlavog


Sâmbătă 27 feb, 10 - 12

Suntem atât de preocupați ca părinți să facem lucrări de reparații și restaurare, că uităm adesea să ne mai bucurăm de darul minunat pe care ni l-a oferit viața: relația cu copilul nostru. Folosind principiile comunicării nonviolente și ultimele descoperiri din neuroștiință, vom face exerciții pentru a-i vedea pe copiii noștri așa cum sunt, dincolo de fricile, judecățile și proiecțiile noastre despre ei, chiar și dincolo de idealul nostru în privința copilului și a părintelui perfect.

Cursul se adresează tuturor părinților cu sau fără cunoștințe anterioare de comunicare nonviolentă pentru că va fi în proporție de 80% practic. Fiecare participant va lucra pe propriile sale exemple, va primi răspunsuri concrete la problemele cu care se confruntă și va explora noi modalități de a se raporta la sine și la copiii. O schimbare de paradigmă nu se produce peste noapte și necesită mult exercițiu, dar putem planta semințele acestei schimbări la întâlnirea noastră.

Participând la acest webinar: a) Vei învăța ce se întâmplă în creierul tău și în corpul tău (din punct de vedere fiziologic) atunci când simți frica, b) Vei vedea de ce frica ne-a fost folositoare în procesul nostru evolutiv, dar acum rareori mai este, c) Vei afla ce se ascunde în spatele fricilor tale, d) Vei vedea ce nevoi se află în spatele proiecțiilor și judecăților și cum le poți îndeplini în moduri care să-ți aducă conectare și apropiere, în loc de suferință și înstrăinare, e) Vei înțelege tipurile de frici și vei vedea cum te poți bucura mai mult de momentul prezent alături de copilul tău.

Medierea conversațiilor dificile cu Maria StoicaDuminică 28 feb, 10 - 11.30

O conversație dificilă poate însemna multe lucruri, diferite de la o persoană la alta. Pentru mine e un gen de conversație în care doi (sau mai mulți) participanți nu reușesc să se asculte unii pe alții. Mai specific pentru contextul atelierului pe care vi-l propun, am în minte situațiile și subiectele despre care știm dinainte că vor produce scântei. În care dialogul se transformă în monologuri paralele, intensitatea crește rapid și poate da naștere la furie, victimizare, neputință sau frustrare. În timp, ajungem să plătim un preț foarte mare în relațiile noastre importante, prin faptul că pierdem onestitatea, încrederea, bucuria și uneori chiar prin ruperea lor.

Acest atelier se adresează celor care sunt interesați să exploreze o modalitate practică de facilitare a comunicării, prin care ne poziționăm în rol de mediator și ajutăm oamenii să se asculte atunci când ei înșiși nu pot face acest lucru. Atelierul include o prezentare a procesului de mediere CNV, însoțită de exerciții, jocuri de rol, interacțiune live, cu accent pe situațiile de care am vorbit mai sus. De menționat că medierea CNV este un subiect vast și complex, așadar într-un singur atelier putem doar să degustăm puțin din potențialul pe care îl oferă. Procesul pe care îl voi prezenta are la bază noțiunile principale din CNV : observații, sentimente, nevoi și cerințe și de aceea este recomandată participarea în prealabil la un curs de introducere în CNV.
Relația cu ”trebuie” în CNV

cu Olga Chiș și Daniela PipașVineri 26 feb, 10 - 12

O formă importantă de compasiune față de sine este să facem alegeri motivate de dorința pură de a contribui la viață, și nu din frică, vinovăție, rușine, datorie sau obligație » Marshall B. Rosenberg

 În acest webinar vom cerceta împreună ce se întâmplă în lumea noastră interioară, înainte de a intra în interacțiune și comunicare cu ceilalți. Vom explora prin metode practice, plecând de la propriile experiențe de viață, zonele în care suntem condiționați de recompense extrinseci și vom găsi propriile răspunsuri la întrebări precum :

 • Ce înseamnă să acționezi sau să comunici din libertate cu ceilalți ? 
 •  Ce cuvinte trădează o alegere lipsită de libertate autentică? 
 • Care este legătura dintre gândurile, sentimentele, nevoile si valorile noastre? 
 • Ce rol au gândurile, sentimentele, nevoile si valorile noastre în a ne ajuta să acționăm, să fim în mișcare în viața noastră și să ne întâlnim în libertate cu ceilalți?


În căutarea posibilității de a alege cu Alice Crișan


Vineri  26 feb, 13 - 15

“Nu am timp, pur și simplu! Sunt foarte ocupată!” sau “Nu sunt bun de nimic” sau alte astfel de gânduri care nu prea ne dau de ales, decât eventual să ne zbatem fără prea multe rezultate.

Vă invit să facem o explorare cu ajutorul CNV a lucrurilor pe care le credem despre noi sau despre lume, să vedem ce comportamente sunt legate de aceste convingeri și unde și cum putem găsi posibilitatea de a face alte alegeri, care să aducă în viața noastră mai multă claritate, libertate și liniște interioară.


Feedback-ul nonviolent - de la conectare spre schimbare cu Cristina Onofrei


Vineri 26 feb, 16 - 17


Feedback-ul este un instrument folosit permanent, indiferent de domeniu, atât în viaţa personală, cât şi în viaţa profesională. Vom învăţa împreună care e diferenţa dintre critică şi feedback; cum trebuie folosit feedback-ul pentru a avea rezultate şi cum nu trebuie folosit astfel încât să nu se transforme într-un bumerang ce se poate întoarce împotriva noastră.

Participanţii vor învăţa: a) ce este și ce nu este feedbackul nonviolent, b) cinci diferenţe esenţiale între critică şi feedback nonviolent, c) cum să oferi feedback nonviolent. Toate acestea direct din experienţe şi exerciţii pe situaţii concrete.

Acest webinar se adresează celor care nu știu impactul feedbackului asupra motivației de schimbare sau efectele acestuia  asupra încrederii în sine şi a dorinţei de îmbunătăţire.

Dacă te-ai întrebat cum să nu dai sfaturi cuiva dar totuși să-l motivezi să facă mai bine sau ce să facă pentru a avea relaţii mai bune, acest webinar îți va oferi un răspuns.


Introducere în auto empatie

cu Octavian Istrate


Vineri 26 feb, 19 - 21


Ai un critic interior pe care ai vrea să-l îmblânzești? Se întâmplă uneori ca cei din jurul tău să spună ceva și să te afecteze mai mult decât ți-ai dori, și ai vrea să-ți păstrezi stabilitatea emoțională? Îți dorești o conexiune mai bună cu tine în general? Să te cunoști pe tine însuți mai profund?
Dacă ai răspuns cu 'Da' la măcar una din întrebările de mai sus, workshop-ul de Introducere în auto-empatie poate fi pentru tine. 2 ore. 20% teorie și 80% practică. Vineri seara. Vom explora într-un mod lin ce este și ce nu este auto-empatia. La final, vei pleca cu cel puțin două instrumente practice pe care le vei putea folosi în fiecare zi de acum înainte. Și două meditații ghidate :)
Cum vorbim copiilor despre emoții?

cu Alexandra Jarda


Vineri 26 feb, 19 - 20

Dacă îți dorești să relaționezi magic cu al tău copil sau cu copiii din jurul tău te invit la acest workshop care te va ajuta să fii mai conștient/ă de emoțiile tale, precum și de emoțiile copiilor. Copiii simt emoțiile mult mai intens decât noi adulții și pentru a-i ajuta să și le gestioneze e nevoie să fim acolo lângă ei, iar abia apoi să discutăm cu ei despre aceste emoții.

Starea emoțională a adulților influențează foarte mult starea emoțională a copiilor, de aceea e util ca în primul rând noi ca adulți să avem grijă de starea noastră emoțională.

Dacă intenția ta este să de a fi mai atent/ă la emoțiile copilului tău și să îl ajuți să devin mai conștient de ceea ce simte, atunci ne vedem la acest workshop. Acesta va avea 30 de minute de teorie și 30 minute practică.

A Language of life. Introduction in NVC (ENG) with Ian Peatey and Manuela Murariu


Sâmbătă 27 feb, 10 - 13

We invite you to explore a way of relating to others authentically and at the same time with compassion, understanding and empathy. All you need is a device to connect and a willingness to learn. Over the course of 3 hours, you’ll find:

 •  The thought and language patterns that block relationships, 
 • The elements of Nonviolent Communication and how you can use them to speak up constructively, 
 • What empathetic listening is and how you can start practicing it today , 
 • How to create a culture of appreciation in your relationships. 
 • When can Nonviolent Communication prove useful?
 •  Whenever you want to process and express your emotions and your needs in a constructive way, 
 • When you enter a dialogue with your life partner, your child or a work colleague and you want to make yourself heard and understood, 
 • When you are struggling with an inner conflict and don’t know what decision to take,
 •  Whenever you want to enjoy a relationship based on trust and authenticity.

Sunt timid dar mă tratez cu ... NVC cu Lăcrămioara Ocunschi


Sâmbătă 27 feb, 13 - 15


De câte ori ai pierdut pentru că nu ai avut curajul de a spune ce îți dorești sau nu, de a spune cum este pentru tine? Ce ai pierdut? Poate o ocazie de a te întâlni cu cineva, poate o oportunitate de promovare sau de a porni o nouă relație de business. De ce? Poate pentru că ți-a fost rușine sau ai simțit o anumită vină. Sau poate că ți-ai spus că tu ești cu bun simț. Sau că cei de lângă tine ar trebui să știe ce vrei. Ai vrea ca oamenii de lângă tine să umble cu un glob de cristal și să ghicească cum te simți și ce nevoi și dorințe ai. Așa-i? Oh, și mai ales să ghicească exact CUM să-ți fie împlinite nevoile și dorințele!  Well, am o veste pentru tine! Am o girafă care are un glob magic și, împreună, îți vom destăinui cum pot sta treburile și pentru tine. În cadrul acestui workshop interactiv vei avea conștientizări și, mai ales, îți vei lua puterea și energia de a face alegeri care să contribuie la o viață mai împlinită, în armonie cu nevoile și valorile tale.


Autocompasiunea în îmblânzirea conflictelor cu Anca Vass și Diana Popovici


Sâmbătă 27 feb, 13 - 15


Acest webinar te va ajuta să afli pași concreți de aplicare a auto-compasiunii și comunicării nonviolente în  situații  de conflict cu cei dragi,  În cadrul acestuia vei afla informații despre autocompasiune, despre conflicte și rezolvarea lor prin comunicare nonviolentă. Autocompasiunea înseamnă să  conștientizezi suferința emoțională,  si să realizezi că nu ești singura persoană  care  trece prin  situații dificile, că suferința e o parte normală a vieții. Mai înseamnă și  să înveți să fii blând cu tine, să înveți să te susții  în situații grele.

Apoi vă voi invita să aplicați aceste componente ale auto-compasiunii   pe o situație de conflict, cu scopul de a procesa emoțiile dificile generate de situația respectivă.

 În partea a doua va fi  o prezentare despre conflicte și cum le rezolvăm folosind CNV. Aceasta este urmată de un exercițiu combinat de aplicare a auto-compasiunii și comunicării nonviolente în situații de conflict, scopul fiind de a procesa emoțiile din conflict  și de a identifica soluții, strategii prin care să se îndeplinească nevoile ambelor părți. 


Limbajul iubirii din spatele unui NU cu Andreea Jacota și Simona Marinică


Sâmbătă 27 feb, 16.00 - 17.30

 Spunem / auzim  ,,NU!” și … ne oprim …sau izbucnim…Intrăm în diferite asocieri mentale care blochează dorința de a oferi compasiune sau empatie pentru că, atunci când ne oprim/ izbucnim, suntem în apărare sau atac. Pentru că ,,nu e corect” sau ,,nu e drept”! Îl vedem pe celălalt ca adversar și gândim minim două variante: 1) că persoana aceasta greșește, ,,Sigur este ceva în neregulă cu ea!” sau  2) că eu greșesc, ,,Sigur este ceva în neregulă cu mine!”

 Această interpretare a primirii ,,NU”-ului duce, în timp, la deconectare. Important este cum trăim în interiorul nostru primirea acestui ,,NU”. Traducerea prin CNV a acestui dialog interior ne poate ajuta să ,,vedem” cum să spunem ,,NU” la strategia auzită și un mare ,,DA” persoanei care îl verbalizează. 

 De ce este atât de important să fim capabili să empatizăm cu cineva care ne spune „nu”? a) Ne protejează din a lua mesajul ca pe un “atac la persoană”. b) Devenim conștienți de ceea ce își doresc ei și îi împiedică să ne răspundă în modul în care ne-ar plăcea să ne răspundă.

Scopul webinarul-ui  este să privim acest NU ca începutul procesului de conectare autentică, și nu ca finalul dialogului.


Cum ne îmbunătățim relațiile prin practica recunoștinței? cu Oana Răgălie și Manuela Murariu


Sâmbătă 27 feb, 16 - 18


În relațiile noastre sunt atât lucruri care funcționează, cât și care nu funcționează. Două fațete ale experiențelor noastre. Două perspective asupra relațiilor, care în funcție de unde alegem să ne concentrăm atenția, ne pot duce mai aproape unii de ceilalți sau ne pot îndepărta.

În acest webinar îți propunem să ne concentrăm atenția pe acele lucruri care ne plac în relațiile noastre, să privim cu recunoștință ceea ce funcționează, nevoile care ne sunt împlinite și modul în care contribuie cei de lângă noi la binele nostru. Studiile arată că practica recunoștinței are efecte pe termen lung, că orice mic gest de apreciere contează pentru creier și se capitalizează în interiorul nostru și, astfel, crește reziliența la stres și la întâmpinarea situațiilor grele!

 Te invităm să ne explorăm relațiile privindu-le prin lentila recunoștinței, prin: a) abordarea CNV asupra recunoștinței și aprecierii, b) exerciții practice, c) împărtășire în grupuri mici a experienței tale în urma exercițiilor. Ne propunem să lucrăm practic în proporție de 90%, presărând discuțiile noastre cu 10% parte teoretică, astfel încât să te încarci de energia recunoștinței și a aprecierii pentru oamenii ce contribuie în viața ta.

Cum să te exprimi fără să acuzi?

cu Ștefana Forgaciu


Sâmbătă 27 feb, 19 - 20

Atunci când ne exprimăm o apăsare în relație cu cineva, suntem încurajați să folosim persoana întâi, singular, nu-i așa? Adică să vorbim doar despre noi înșine, în loc să arătăm cu degetul către cel față de care suntem nemulțumiți. În acest fel, ne asumăm responsabilitatea pentru trăirile noastre și nu intenționăm să învinuim persoana din fața noastră.

Dar, la modul concret, de câte ori am avut impresia că atunci când  “Eu doar am spus ce am simțit!”, totuși mesajul nostru a generat furtună? Sau a fost primit cu ostilitate? De câte ori am rămas nedumeriți de reacția celuilalt, atunci când tot ce am făcut a fost doar să aducem la suprafață ce e în noi…

În cadrul acestui webinar îmi propun să aduc claritate cu privire la acest subiect tuturor celor care caută să creeze în celălalt deschidere și o dorință de exprimare sinceră, din inimă, chiar și atunci când comunicarea implică aspecte delicate, dificile sau chiar dureroase. Atelierul va fi împărțit în două etape: puțină teorie ca să ne familiarizăm cu noile concepte și multă practică - pentru a le înțelege, a le integra și a le lua cu noi mai departe!"I Want to Break Free!" - Rupe cătuşele lui TREBUIE cu Decebal Popescu și Octavia Udrescu


Sâmbătă 27 feb, 19 - 21


Când TREBUIE să fac ceva, mă simt obosit. Forțat. Frustrat. Oprimat. Deprimat. Faptul că n-am libertatea de a alege mă înfurie. Brusc mă trec toate sudorile. Îmi amintesc de toate urgențele pe care le-am amânat și care TREBUIE să le rezolv ACUM. Practic mi se activează toate mecanismele de evitare sau de rezistență. Iar uneori mă conformez. Fără entuziasm, fără să mă grăbesc. Iar astfel îmi fac misiunea și mai dificilă, și mai ingrată. 

Dacă ai trăit vreodată o astfel de experienţă şi n-ai ştiut ce se ascunde în spatele lui TREBUIE, ai puteai găsi aici un răspuns care să-ţi schimbe felul în care vei aborda aceste situaţii.
Descoperă aici energia binefăcătoare generată de o alegere conştientă. Decebal şi Octavia te invită la un workshop interactiv, cu teorie la minimul necesar şi exerciţii simple însă pline de profunzime.


User guide for intelligence (ENG) with Luiza Ștefan


Duminică 28 feb, 10 - 11.30

Intelligence has many forms and people are intelligent in many ways. The Indian philosopher Krishnamurti said: „observing without evaluating is the highest form of human intelligence”. Marshall Rosenberg quoted him when he explained the Observation as the first step in Nonviolent communication.

My intention in this webinar is to bring awareness to the evaluation’s effects and to invite you to look at an alternative – observation - which could be more efficient when we want to be listened. We will practice exercises in order to feel the differences between observation and evaluation. Also, I will invite you to search the deeper needs under the labels and judgements we use in communication. This double invitation could be a guide to discover this kind of intelligence nourished by our five  senses and also by our heart.

At the end of this webinar you will know why even positive labels, like, for example, `you are so smart` could be a blockage when we want to communicate in a satisfying way for us and for others. Anyone is invited, beginner or not in NVC language and philosophy.

Cum să reacționezi la o critică? cu Alexandru Moldovan


Duminica 28 feb, 13 - 15

Critica este doar un concept abstract creat de noi oamenii. Ea nu exista in realitate, ci este semnificația pe care o dăm noi la ceea ce auzim de la alte persoane. Ce există e doar informație, ce ne doare este semnificația dată, povestea din jurul ei care de fapt e doar in mintea noastra. Suntem vulnerabili la criticile altora datorită unei combinații de presiune socială, culturală și educațională. Și chiar dacă are impact asupra noastră, ea nu este reală. 

În acest webinar adresat publicului larg, vom avea două părți egale ca timp: prima în care vom adresa conceptul de critică cu impactul lui asupra noastră și a doua parte cu exersarea unei tehnici de răspuns la orice critică bazată pe principiile comunicării nonviolente.

Pașii către conectare în cuplu cu Monica Popescu (Finanțu) și Decebal Popescu


Duminica 28 feb, 13 - 15


De câte ori ai tânjit după conectarea emoţională şi mentală cu partenerul tău şi ai simţit că nu reuşeşti să ajungi la el/ea? De câte ori ai simţit că nu reuşeşti să te faci înţeles, văzut, acceptat şi valorizat în intenţiile tale bune şi dorinţa sinceră de a contribui la atmosfera caldă şi iubitoare dintre tine şi cel atât de drag?

În acest workshop: a) Vei avea şansa să conştientizezi ce te împiedică pe tine şi îl împiedică pe partenerul tău să vă „vedeţi” şi să vă înţelegeţi unul pe celălalt. b) Vei putea înţelege cum paşii CNV te aduc mai aproape de cel cel drag. c) Vei avea ocazia să exersezi cum să transformi o situaţie care ţi-a produs durere într-un prilej de cunoaştere şi conectare folosind cei 4 paşi CNV. d) Vei avea şansa să afli mai multe despre tine (gânduri, emoţii, nevoi) şi despre cum funcţionezi pentru a crea mai multă conectare în relaţia ta de cuplu.Deepening Intimacy - NVC in intimate relationships (ENG) with Ian Peatey


Duminică 28 feb, 16 - 17.30

Our intimate relationships are often the source of the greatest connection we can achieve with another human being outside ourselves. Getting to this place of depth in our intimacy calls for attention, intention and skill. NVC can be a great supporting tool for developing the kinds of intimate relationships many of us yearn for.

During this webinar you will learn through presentation and exercises: I) The 4 Pillars of an Intimate Relationship, II)  Practical tips for how to get closer to each-other, III)  Ideas about how to bring more intimacy and joy into your relationship, IV) How NVC awareness can support communication that connects.

The webinar is for you if you want to bring more depth to the relationship with your loved one or, if you are not currently in a relationship, you are looking for ways to do this in the future.Bine ai venit, Furie! 

cu Andra Gheban


Duminică 28 feb, 16 - 18

În procesul meu de creștere ca mamă și femeie am învățat să cultiv o nouă relație cu furia - am înlocuit critica și judecata de sine cu acceptare și compasiune față de mine însămi. Avem obiceiul de a judeca toate emoțiile care ni se par neplăcute drept rele, negative. Încercăm să scăpăm de ele cu orice preț, ne luptăm să le eliminăm dar uităm că absolut orice emoție are rolul său. Este un mesager important pentru că ne îndreaptă spre conectarea cu o nevoie care strigă să fie văzută și înțeleasă. 

Dedic acest atelier mamelor și femeilor în general. Vă invit să o privim fără teamă, să îi ascultăm mesajul valoros și să învățăm împreună cum să folosim energia ei pentru a (ne) construi în loc de a (ne) distruge. Prin intermediul exercițiilor practice și a împărtășirii în grup, vom descoperi ce se ascunde în spatele acceselor de furie, ce putem face pentru a ne sprijini pe noi înșine atunci când suntem cuprinse de furie și cum putem repara relațiile cu copiii în urma unor momente în care ne-am pierdut cumpătul.


Nevoile din spatele tonului 

cu Silvia Pătrașcu


Duminica 28 feb, 19 - 20 

Atunci când ce spunem (limbajul verbal) este în contradicție cu felul în care spunem (limbajul nonverbal și cel paraverbal), partenerii noștri de conversație vor da crezare mesajului transmis de corp și voce, nu cuvintelor.

În acest atelier interactiv de 60 minute vom analiza exemple din viața reală în care ce am spus și cum am spus-o nu s-au aflat în concordanță. Împreună, vom identifica ce mesaje transmitem prin tonul cu care vorbim, ce gânduri, emoții și nevoi se ascund în spatele tonului și care ar putea fi modalitățile alternative de a le exprima, astfel încât, în urma unei conversații, relațiile noastre să fie mai autentice și mai satisfăcătoare.

  0  0
Zile
:
 
  0  0
Ore
:
 
  0  0
Minute
:
 
  0  0
Secunde

You missed out!

Indiferent la ce webinar vei participa, vei avea parte și de activități extra-curriculare:

Joacă și mișcare

În fiecare dimineață vom începe cu o sesiune de yoga pentru corp și minte. Iar mai tarziu ești invitat la sesiuni deschise de ”GROK - jocul emoțiilor”, ”Jocul integrării”, ”100 întrebări pentru viață” și altele. 

Empatie

Pe durata festivalului, oricine dorește va putea apela la una din persoanele pregătite să asculte empatic într-o sesiune ”1 la 1”.

Comunitate

Într-un spațiu virtual deschis permanent,  vei putea să stai la o cafenea virtuală cu ceilalți participanți și organizatori.  Sau să asculți poezii sau cântece empatice.

Cine suntem?

 • 1
  Organizație non-guvernamentală înființată în 2007 în România de Monica Reu, trainer certificat internațional în comunicare nonviolentă cu cnvc.org.
 • 2
  Misiunea ACNV este de a promova Comunicarea Nonviolentă în societate, sprijinirea celor care o învață, o practică și o răspândesc în România.
 • 3
  Viziunea ACNV este de a crea și trăi într-o lume în care oamenii își pot împlini propriile nevoi, transformându-și conflictele într-un mod pașnic și autentic.
 • 4
  Comunicarea nonviolentă este un proces conceput și dezvoltat de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg.
  0  0
Zile
:
 
  0  0
Ore
:
 
  0  0
Minute
:
 
  0  0
Secunde

You missed out!

Echipa Festivalului

Traineri și facilitatori

De la traineri cu experiență de 20+ ani, la proaspeți absolvenți de grupă de studiu, festivalul oferă o largă diversitate umană cu care sigur vei rezona. 

Trainer certificat NVC

Ian Peatey

Ian was born in the UK and has been living in Poland and currently in Bucharest. He has been studying NVC for 20 years and been a Certified Trainer since 2008. He offers NVC workshops, courses and retreats in Romania and Internationally with a passion for improving relationships across all areas of life. You can find Ian and his work at nonviolenta.org.

candidat la certificare CNV

Oana Răgălie

Oana se descrie ca fiind un om cu bune și cu grele, entuziasmată de Comunicarea Nonviolentă pe care o studiază și practică din 2017 . Convinsă fiind de rezultatele acestui concept în viața proprie, Oana a început să faciliteze cursuri dedicate adulților în căutare de modalități mai conștiente de a-și trăi viața. Locuiește la București și o puteți contacta la  oana.ragalie@gmail.com

candidat la certificare CNV

Luiza Ștefan

Luiza lucrează de 10 ani ca psihoterapeut în București și a împletit formarea de specialitate cu studiul Comunicării nonviolente.  Își dorește să dea mai departe, dincolo de cadrul terapeutic, empatia, acceptarea, respectul, poezia pe care ea le-a găsit în Comunicarea nonviolentă. Mai multe despre Luiza aici: www.psihologiepentruviata.ro

facilitator CNV

Anca Vass

Anca este  pasionată de  comunicarea nonviolentă, de  mindfulness precum și de legătura dintre cele două.  Din 2019, de când a descoperit bazele  comunicării nonviolente, aceasta  este pentru  ea, o modalitate de a se  conecta autentic, nu doar cu ceilalți ci și cu propria persoană.  Aplică comunicarea nonviolentă  profesând ca și  psiholog la o școală din Cluj , cât și în viața personală, ceea ce o ajută să contribuie la  îmbogățirea vieții personale și a celorlalți . Motto-ul ei ”Let it go and trust God”.  O găsiți pe Anca la adresa ancanico.vass@gmail.com.

facilitator CNV

Alice Crișan

Alice a avut primul contact cu comunicarea nonviolentă în 2017, iar de atunci perspectiva ei asupra vieții s-a schimbat. A început să înțeleagă ce dorește în relațiile cu ceilalți și cum ar putea să transmită asta cu sinceritate, cu drag și cu blândețe, primindu-i pe ceilalți așa cum sunt. Vede comunicarea nonviolentă ca un proces continuu de învățare, parte dintr-un stil de viață care aduce bucurie și armonie, și dorește să-i ajute și pe alții să descopere beneficiile acestei metode. Alice locuiește acum la Cluj și o poți găsi  la facebook.com/alicecrisannvc/

facilitator CNV

Ștefana Forgaciu

Îmbrățișând convingerea că felul în care comunicăm cu ceilalți determină calitatea relațiilor noastre, Ștefana este într-o continuă explorare a modalităților de exprimare cu sinceritate, cu deschidere și cu bunătate. De la inimă la inimă. Comunicarea nonviolentă, pe care o practică de aproximativ un an, i-a deschis multe posibilități în acest sens.  Ștefana e localizată la Cluj și o găsești pe Telegram la @StefanaForgaciu.

facilitator CNV

Alexandra Jarda

Alexandra este psihoterapeut și educatoare în Cluj-Napoca. Lucrează cu copiii de peste 10 ani și este foarte preocupată de starea de bine emoțională a acestora.  A descoperit comunicarea nonviolentă în urmă cu 3 ani, prin participarea la workshopuri și cursuri.  În relația cu copiii de la grădiniță comunicarea nonviolentă a ajutat-o foarte mult în managementul conflictelor dintre copii. O poți contacta pe Alexandra la email ale_jarda@yahoo.com


Olga Chiș

 Olga a descoperit Comunicarea Nonviolentă atunci când provocările din zona educațională și din arealul personal,  s-au redus la ”trebuie să”. Din acel  moment a început să caute valoarea comunicării bazate pe congruență, consistență, responsabilitate etc.  Olga trăiește la Cluj și poate fi contactată la email: chisolga2@gmail.com

Maria Stoica

Maria locuiește la Brașov și a descoperit Comunicarea Nonviolentă (CNV) în urmă cu câțiva ani, căutând mijloace concrete prin care să gestioneze mai eficient interacțiunile cu oameni care au (aparent) valori diferite. Astfel a avut ocazia să exploreze un nou mod de raportare la conflict, unul care (re)creează  punți de legătură care păreau imposibil de imaginat înainte. S-a concentrat pe învățarea și exersarea medierii cu ajutorul CNV, un proces prin care ajută persoanele aflate în conflict să se asculte cu adevărat și să găsească împreună strategii prin care nevoile tuturor să fie împlinite.  O poți contacta pe Maria la email stoica_m_maria@yahoo.com.

Trainer Certificat NVC

Robyn Marie Bors Veraart

Robyn was born in New York, USA,  studied Transpersonal Psychology (M.A. Naropa University, 2000), Music Therapy, Gestalt Therapy and is a certified trainer of Nonviolent Communication (NVC) since 2019. You can reach Robyn in her current home in Alunișu, Cluj and see her projects at http://www.provisiontransylvania.com.

TRAINER CERTIFICAT NVC

Alexandru Moldovan

Alexandru locuiește la Cluj și din dorința de a avea o relație armonioasă cu fiica sa,  a aflat de  comunicarea nonviolentă. Ulterior, fascinat de eficiența acesteia, a început să organizeze grupe de studiu, precum și alte evenimente de educare și promovare a CNV către publicul larg. Este trainer certificat internațional din 2020. Îl puteți contacta pe Alexandru și proiectele sale la comunicarenonviolenta.ro

CANDIDAT LA CERTIFICARE CNV

Andreea Jacota

Andreea a întâlnit CNV încă din 2013 și a aplicat-o în dorința de a-și face înțelese intențiile. Trecând peste numeroase piedici interne și externe, a continuat să o aplice pas cu pas încât a început să realizeze că bucuria unei vieți autentice e mai importantă decât a-și demonstra mereu că are dreptate. CNV a devenit astfel un mod de auto-vindecare și creștere interioară. O filozofie de viață. Andreea locuiește în Constanța și o puteți găsi la telefon +40726220589.

Facilitator CNV

Anca Zlavog

Anca a descoperit comunicare nonviolentă când băiețelul ei avea 2 ani. A citit cartea lui Marshall și a început să aplice în relația cu el principiile comunicării nonviolente. Din 2018, a făcut din acest limbaj un mod de viață și l-a adus în toate relațiile ei importante. E pasionată de neuroștiință și impactul pe care această cunoaștere îl are în schimbarea comportamentelor noastre. Anca locuiește la Brașov și poate fi contactată la anca.zlavog@gmail.com.

Facilitator CNV

Decebal Popescu

Provocat de relaţia cu copiii săi adolescenţi, Decebal  a devenit un pasionat al Comunicării nonviolente, pe care a descoperit-o citind împreuna cu soția sa cartea cu același nume, de Marshall Rosenberg. A fost uimit să descopere într-o situaţie cu fiul său cel mic cât de magic funcţionează procesul CNV, chiar şi aplicat la modul rudimentar.
Venind din lumea exactă a cifrelor, Decebal a fost atras de caracterul practic al acestei metode precum și de aplicațiile numeroase, pornind de la transformarea Furiei la Auto empatie. Îl puteți găsi pe Decebal la adresa
 
atelierelecnv@gmail.com. 

Facilitator CNV

Silvia Pătrașcu

Silvia are experiență în domeniul resurselor umane și al educației. A descoperit comunicarea nonviolentă în 2018, în Cluj, într-un moment în care căuta o practică pe care să o poată exersa în mod consecvent și care să aducă mai multă autenticitate în relațiile ei. În prezent, locuiește în Cluj și facilitează sesiuni de comunicare nonviolentă pentru profesori. Pe Silvia o puteți găsi la patrascu.silvia@gmail.com


Simona Marinică

În 2011, la un curs pentru învățători, susținut de Monica Reu la Iași, Simona  a avut ocazia să cunoască principiile Comunicării Nonviolente.  Conștientă de valoarea unei comunicări ce invită la cooperare și autenticitate, s-a  alăturat atât principiile, cât și oameniilor de suflet ai Asociației pentru  Comunicare Nonviolente din România. 

Visul său e să păstreze și să exploreze această cale de comunicare și trăire tot mai mult, alături de familie, prieteni și elevi. O puteți găsi pe Simona la telefon +40746076604.


Daniela Pipaș

Daniela e pasionată de dezvoltarea personală și profesională a omului, mereu în căutarea armoniei interioare și dintre oameni, găsind în CNV un partener de drum. Crede cu tărie ca tainele dezvoltării noastre se afla în întâlnirile cu ceilalți. CNV a ajutat-o să-și numească nevoile reale, pentru ca din acel spațiu de adevăr propriu să se poată conecta cu ceilalți în modul cel mai profund. Daniela locuiește la București și poate fi contactată la email pipas@het-imo.net.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Andra Gheban

Andra este mamă a doi copii, doula și educatoare perinatală și pasionată de practica și studiul comunicării nonviolente din 2013. A fondat proiectul Marele Trib cu intenția de a oferi sprijin psiho-afectiv mamelor și familiilor care trec prin procese vitale importante: sarcină, naștere și creșterea copiilor.  Promovează valorile și spiritul non-violenței în sesiuni individuale, cercuri de empatie, grupuri de practica a comunicării non-violente și mindfulness și ateliere dedicate educației și maturizării emoționale ale adulților. Momentan Andra locuiește în Chile și poate fi contactată la https://www.facebook.com/mareletrib

TRAINER CERTIFICAT NVC

Octavian Istrate

Octavian este din Iași și a aflat de comunicarea nonviolentă în anul 2010. A folosit-o pe plan personal câțiva ani, iar din 2017 a început să împărtășească principiile ei și cu alte persoane prin cursuri, ateliere și grupuri de practică. Încetul cu încetul, această pasiune s-a transformat în activitatea sa principală, iar de la începutul anului 2019 este trainer certificat de Center for Nonviolent Communication din SUA.
Intenția sa este de a transmite principiile comunicării nonviolente câtor mai multe persoane interesate de acest lucru. Pentru asta, activitățile sale au atât componente generale ale comunicării nonviolente, cât și componente particulare: conexiunea și relația cu noi înșine, medierea între două persoane aflate în conflict, precum și integrarea comunicării nonviolente în organizații. Îl puteți găsi pe Octavian și proiectele sale la https://www.facebook.com/octavian.istrate

CANDIDAT LA CERTIFICARE CNV

Manuela Murariu

Manuela este membru fondator al Școlii Gimnaziale Babel din Timișoara, și totodată profesor de limba engleză în cadrul acestei școli, care a ales să includă principiile comunicării nonviolente în modul ei de funcționare. Depre Manuela și proiectul său găsiți mai multe la https://www.scoalababel.ro/. 

Facilitator NVC

Monica Popescu (Finanțu)

Monica este terapeut pentru terapie individuală şi de cuplu, consilier de dezvoltare personală, facilitator CNV. Are o experienţă de 5 ani în terapia de cuplu. Este fascinată de cupluri dintotdeauna şi consideră că un cuplu armonios este o resursă fundamentală de viaţă. 

Pentru a da speranţă oamenilor că se poate păstra relaţia de cuplu vie şi dătătoare de bucurie de viaţă şi după mulţi ani, a scris cartea „Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi – ce îţi trebuie ca să ai o relaţie de cuplu plină de iubire toată viaţa”. 7 cupluri îşi împărtăşesc experienţele şi convingerile despre ce înseamnă să aparţii unui cuplu împlinit într-o viaţă împreună. O puteţi contacta pe Monica la fericireameaincuplu.ro.

Facilitator CNV

Lăcrămioara Ocunschi

Lăcrămioara este coach și trainer și a descoperit  CNV în 2016. Pentru ea a fost o revelație și o regăsire cu ea însăși. De atunci studiază, practică și facilitează cu bucurie workshopuri și grupuri de studiu de Comunicarea Nonviolentă, dorința ei fiind de a contribui la crearea unor comunități care să cunoască şi să practice CNV. În 2019, a organizat Ziua Empatiei pentru prima oară în România și a lansat proiectul Şcoala de Dresat Dragoni, un proiect ce aduce în şcoli ateliere de CNV. Lăcră locuiește la București și o găsiți pe www.lacramioaraocunschi.ro

Facilitator CNV

Octavia Udrescu

Fiind plină de judecăţi la adresa propriei persoane Octavia Udrescu a descoperit prin Comunicarea NonViolentă o modalitate de a se conecta empatic cu propria persoană şi de a-şi accepta propriile limite. Prima ei experienţă cu CNV a avut loc în 2017, participând la un curs de aplicare al acestui proces. Inginer de meserie, ea a găsit în CNV o unealtă de comunicare, rezolvare de conflicte cu familia și prietenii. Fraza spusă de Ghandi "Fii tu schimbarea pe care o doreşti în lume" este crezul care o însuflețește pe Octavia. Locuiește în București și o poți contacta la  atelierelecnv@gmail.com.

FACILITATOR CNV

Cristina Onofrei

De peste 25 de ani inspiră, Cristina provoacă, motivează şi inspiră oamenii să-şi îmbunătăţească relaţiile personale şi profesionale prin comunicare autentică şi eficientă. În 2012 s-a întâlnit prima dată cu Comunicarea Nonviolentă şi aceasta a devenit un punct de cotitură pentru relaţiile ei.

Acum facilitează procese transformaţionale prin coaching, training şi workshopuri experienţiale ca parte din AMA Leadership Academy.

Visul ei este să contribuie la îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare relaţională a peste 10.000 de oameni pentru ca relaţiile acestora şi calitatea vieţii lor să fie mai bune. 

Cristina locuiește atât la Suceava cât și la Cluj, putând fi contactată la email: consilierepersonala@yahoo.com

FACILITATOR CNV

Diana Popovici

Diana este tipul de om născut pentru a studia, iar deviza ei este "vreau să știu, și apoi vreau să vă spun și vouă".  Așa că, atunci când s-a întâlnit cu cărțile lui Marshall Rosenberg, primul ei gând a fost: "Prea frumos ca să fie adevărat !"; nu-i venea să creada ca o astfel de lume poate să existe aievea. Dar cu timpul a început să caute și alți oameni vrăjiți de spiritul profund al comunicării nonviolente și de a afla cum se poate utiliza în viața reală, de zi cu zi, mai ales atunci când apar conflicte.  Diana e din Oradea și poate fi găsită la email diana.popovici@hotmail.com.


Organizatori

Pregătirea, organizarea și derularea unui festival virtual poate fi la fel de provocatoare ca a unuia față în față. Poate alte provocări și lucruri de făcut, dar fără mici eforturi constante și repetate, lucrurile esențiale ar rămâne doar la nivel de idei. Ei sunt cei care fac totul posibil!

Maestrul de ceremonii

Ștefana Forgaciu

Rolul Ștefanei este de a-i oferi fiecărui participant senzația că este binevenit chiar și într-un mediu virtual.


Generatorul de ospitalitate

Laura Lungu

Rolul Laurei este de a gândi și implementa activități extracurriculare care să dea senzația de joacă și voie bună ce o găsești la orice festival participi.

Overlord-ul lumii digitale

Alice Crișan

Rolul lui Alice este de a anticipa și remedia dificultățile virtuale ale unui astfel de festival, iar la nevoie să intervină cu reparații digitale.

Suport financiar pentru Asociație